Formula Palmer Audi, Race 1-3, donnington, 13. april 2008

Efter en lang vinter med kun få tests satte Vibe Smed sammen med de øvrige 21 kørere næsen mod Donnington banen. Vibe havde aldrig set banen før hun ankom til weekenden og efter den første test var hun temmelig overrasket. 'Den er lynhurtig, kuperet og lang' fortalte hun, 'på en 20 minutters test når man ikke mere end 9 omgange.'

Efter et par tests på tør bane viste det omskiftelige engelske vejr sig at byde på en haglbyge. Dermed var der dømt våd bane til tidtagningen og Vibe valgte ikke at oversatse. Mange af konkurrenterne måtte en tur i græsset og en enkelt smadrede ganske enkelt sin bil totalt. Vibes placering blev da også i den tunge ende, til gengæld bevarede hun sin bil i uskadt tilstand.

Dramatik blev der mere af i søndagens heat, som alle blev afviklet på tør bane. Et stykke inde i 1. heat blev Vibe presset hårdt bagfra af en konkurrent, som fik stukket sine forhjul op på siden af Vibe, som valgte at lukke af. Desværre lidt for sent med en kollision til følge. Selvom begge biler kunne fortsætte valgte Vibe at køre en tur i depot for at få checket raceren. Mekanikerne gav hende klarsignal og hun fortsatte racet, men selvfølgelig sat en omgang tilbage.

2. heat forløb relativt udramatisk, Vibe forbedrede konstant sine tider og hængte bedre og bedre på, men stadig i den bagerste del af feltet. Vibes startplacering til 3. heat var en beskeden 20. plads, men nu var hun blevet noget mere rutineret på banen og hun fulgte fint med hovedfeltet heatet igennem. Det lykkedes hende også at passere flere af konkurrenterne i rene overhalinger, og hun kom i mål på en 16. plads ud af de 22 deltagere.

Set i lyset af at størsteparten af modstanderne har kørt løb på Donnington før, de fleste af dem også i Formula Palmer Audi, så er Vibe moderat tilfreds med weekenden. Specielt til sidst i løbet var hendes tider sammenlignelige med midterfeltet og det giver grobund for optimisme før næste løb, som foregår på Brands Hatch. 'Selv om det måske kan lyde paradoksalt at være tilfreds med en 16-plads, så føler jeg mig nu bedre rustet til at tage kampen op i de kommende løb' sagde Vibe efter at være kommet i mål sidste gang, hvorefter hun tilføjede 'og når man kører et helt heat med en gennemsnitshastighed på næsten 160, så er det faktisk rigtig sjovt.'