BritCar, Brands Hatch, 7. november 2009

Aldrig tidligere har Vibes sæson strakt sig helt ind i november måned, men i år foregik sidste løb så sent som 7. november. Heldigvis viste det engelske vejr sig fra sin bedste side denne weekend, så selv om det var ganske koldt blev løbet kørt på tør bane.

Løbet foregik på den korte Indy udgave af Brands Hatch, en bane Vibe kender udmærket fra sidste sæsons løb i Formula Palmer Audi. Ikke mindre end 32 GT sportsvogne var mødt frem og på den korte bane var det garanti for masser af trafik. Vibes bil hører til i den langsomste af de tre klassementer, så det er vigtigt at holde godt øje med spejlene.

Ligesom sidste gang på Silverstone var det et nat-løb, dog kun på 90 minutter, så det var samtidig et af sæsonens korteste løb. Når der er tale om endurance race er qualifying ikke en specielt vigtig faktor og ligesom i de øvrige løb var Vibes bil ikke med fremme. Det blev til en startplacering som nummer 28, men med 90 actionfyldte minutter skulle det snart blive lavet om.

Vibe lagde ud og som i flere af de foregående løb blev løbet neutraliseret kort efter starten med en safety car. Det skyldtes, at trængslen i første sving ofte betyder at der skal ryddes op. Da løbet derefter blev givet frit begyndte Vibe arbejdet med stille og roligt at avancere op gennem feltet. Det skete uden den store dramatik, selvom det er yderst stressende at køre hurtigt på denne bane i bælgmørke og med de andre bilers skarpe lygter rundt om sig. Hun kørte tider, som kun var få tiendedele fra sin tid fra qualifying, som jo blev kørt i dagslys.

Netop rok-solid stabilitet er et af nøgleordene i endurance racing, og Vibe kørte som et urværk de mange omgange på Brands indtil hun blev kaldt ind til kørerskift midtvejs i løbet. Det betød avancement til en 19. plads, 9 pladser bedre end udgangspunktet. Nogle af de vundne placeringer skyldtes kollisioner i feltet, men det er afgørende, at en kører kan fornemme hvornår der kan opstå farlige situationer og så holde sig væk. Det er en af Vibes særkender at hun yderst sjældent er involveret i skærmydsler på banen, faktisk har hun i to sæsoner i britisk motorsport gennemført alle starter på nær en enkelt, hvor gearkassen gik i stykker.


Trafik i mørket (foto: Rick Cannell)

Vibes teamkammerat var ikke helt så heldig som Vibe, han havde et mindre sammenstød med en konkurrent og valgte at tage en ekstra tur i pitten for at få efterset bilen. Bortset fra en skramme på døren var den dog uskadt og kunne gennemføre løbet. Det blev til endnu et par trin op ad på resultatlisten og da det ternede flag faldt endte de på en flot 17. plads. Blandt de faste kørere i klasse 3 rakte det endda til en fin 4. plads.

I skrivende stund foreligger årets samlede resultat endnu ikke, men det ser ganske lovende ud, selvom det ligger fast, at der ikke bliver tale om podieplaceringer. Under alle omstændigheder har der været tale om en sæson, hvor Vibe har udvidet sit motorsports-repertoire betydeligt, og er blevet en habil all-round racerkører.